Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

USB eli "Über Scheisse Bortten" (suom. "Super Paska Portti") on nykypäivän nörttien elinehto. UBS-portti on jonkinsorttinen tietokoneen etu- ja/tai takaosassa sijaitseva aukko, johon liitetään USB-kaapeli, johon puolestaan voi liittää monenlaisia hyödyllisiä laitteita, kuten mini-jääkaapin tai tulostimen.

USB-portti kehiteltiin Natsi-Saksassa toisen maailmansodan aikana. Tuolloin Saksassa otettiin käyttöön ekologiset konepistoolit, jotka ladattiin USB-kaapelin kautta.

Näin se toimiiMuokkaa

 
USB on monimuotoinen standardi. Ihan jo näiden reikien ansiosta sinulle voidaan myydä yhdeksän piuhaa ja hirveä läjä adaptereita.

Laitteet on jaettu kahteen ryhmään: isäntiin ja orjiin. Isäntälaite on lähes poikkeuksetta tietokone tai siihen rinnastettava esine. Orjalaite voi olla mikä tahansa hilavitkutin, jonka USB-reikään voi (piuhan kautta) tökätä.

Kun isäntä laitteeseen kiinnitetään orjalaite, isäntälaite miettii tarkkaan, että pitäisikö laitteeseen luoda yhteys. Massamuistin lukeminen USB:n kautta onnistuu aina. Monimutkaisemmilla laitteilla isäntälaite kuitenkin miettii vielä, että osaako se varmasti luoda yhteyden. Jos se osaa, se tekee sen. Muussa tapauksessa isäntälaite ottaa selvää, miten orjalaitetta käskytetään, jonka jälkeen yrittää yhteyden muodostamista yleensä sytyttäen orjalaitteen palamaan. USB 3 -standardin myötä isäntälaitteet osaavat "imeä iskun" säästäen orjalaitteen hengen.

Itse piuhat ovat kuitenkin täysinturvallisa. Ruotsissa on kuitenkin ollut tapauksia, joissa USB-kaapeli on hyökännyt ihmisen kimppuun. Monet ruotsalaiset tutkijat ovat osoittaneet, että USB-kaapelit ovat älykkäitä "olentoja". Kaapelit kuitenkaan eivät hyökkää nörttien kimppuun vaan pikemminkin alistuvat heidän edessään.

  Tämä IT-artikkeli on onnettoman n00bin koodaama tynkä.
Nosta IT-yrityksen kurssi pilviin, korjaamalla n00bien hölmöilyt.