Vladimir.gif
Tällä sivulla ei ikävä kyllä ole
Venäjän federaation presidentin Vladimir Putinin hyväksyntää.

Artikkelin kirjoittajan kannattaa tarkkailla syömisiään ja säteilyarvojaan.

Stop.png
Tätä artikkelia ei suositella kenellekään, ei varsinkaan sinulle.

Ukraina (tunnetaan myös nimellä Uusi Mongolia) on radioaktiivinen alue jossakin Suomen ja Viron välissä. Se kuuluu Eurooppaan, vaikkakin Bhutan on miehittänyt maan suurimmat kaupunkialueet. Ukrainassa on maailman suurin norjalaisväestö. Ukraina on hakenut myös Euroopan Unioniin lippunsa värien takia, kuten täysin toisella puolella maapalloa oleva Palaukin.

Україна
Ukraina
Ukrflag.jpg
(lippu)
Motto: ”Воля, Злагода, Добро
LocationUkraine.png
Valtiomuoto kuningaskunta
Hallitsija koomikko Volodymyr Zelenskyi
Pääkaupunki Tšernobyl
Viralliset kielet ukraina, surzhik
Pääuskonnot pastafarismi
Itsenäisyys 1991 (ratkesi Neuvostoliitosta)
Valuutta гривня (ropo)
Kansallislaulu Vjerka Serdjutška - Dancing Lasha Tumbai
Ukrainan parlamenttitalo Kiovassa.

HistoriaMuokkaa

Ukraina päätettiin perustaa vuonna 1777. Sen ensimmäiseksi kuninkaaksi julistautui Nörtti-Pertti "Lumpy" Separovitš, joka myös kirjoitti itse maan perustuslain. Vuonna 1881 tietyt tahot yrittivät tehdä Ukrainasta demokraattista tasavaltaa, mutta tämä ei onneksi onnistunut.

MaantiedeMuokkaa

Ukraina rakennettiin kahden kukkulan väliin, jossa se yhä tänä päivänäkin sijaitsee. Ukrainan maa on hieman kaltevaa, mutta suurimmaksi osaksi joustavaa. Ukrainassa ei ole lainkaan vettä, jonka vuoksi myöskään kusemisen tarve ei ole suuri. Keskellä Ukrainaa kohoaa vuori, jota paikalliset alkuasukkaat kutsuvat Suureksi black metal -vuoreksi. Ukrainan maa on suurimmaksi osaksi juomakelpoista.

PolitiikkaMuokkaa

Ukrainassa poliitikon ura on sangen raskas. Nimellinen valtionpäämies on kuningas, jota ihmisille edustaa varakuningas. Kuningas valitaan huutoäänestyksellä neljän vuoden välein ja varakuningas valitaan satunnaisesti viiden vuoden välein. Kuningas nimittää myös pääministerin, jolla ei käytännössä ole juuri tehtäviä. Pääministeri toimii kymmenen vuotta kerrallaan ja hänet saa ampua kuka vain. Vanha kuningas ammutaan ja hänen ruumiinsa syödään. Ennen kuolemaansa kuningasta pyydetään tanssimaan tiputanssi koko kansakunnan silmien edessä. Teloitus näytetään televisiossa suorana lähetyksenä. Ei tiedetä, kuinka tämä barbaarinen käytäntö alun perin kehittyi. Vanha varakuningas haudataan elävältä ja hänestä tehdään pilkkaa suuressa karnevaalissa. Vanha pääministeri karkotetaan Siperiaan tai surmataan. Pääministeri saa itse valita. Tällä hetkellä Ukrainan pääministerinä on vähintäänkin epämiellyttävä Julija Tymošenko, jonka poliittinen ura alkoi Dnepropetrovskin torilta piraatti-DVD-bisneksen parissa. Tymošenkon suurin poliittinen meriitti on miljardien hryvnioiden kadottaminen taivaan tuuliin hänen myytyään kryvyirihiläisen terästehtaan intialaisille sijoittajille. Tosin hän on luvannut etsiä rahat. Timoshenko julistaa väkevää uskoaan ukrainalaiseen koulutusjärjestelmään, mistä todisteena hänen oma tyttärensä on opiskellut Englannissa.

Ukrainassa politiikassa on sangen helppoa ryvettyä. Entinen presidentti Viktor Juštšenko menetti kasvonsa vuoden 2004 presidentinvaalien alla.

KaasukriisiMuokkaa

Valtaosa Euroopan maakaasusta tulee kahdelta luottotoimittajalta, Venäjältä ja Ukrainalta. Maiden väliset maakaasuyhtiöt seuraavat putkistossa virtaavan kaasun määrää hienoilta, elektonisilta karttatauluilta. Taulut ostettiin James Bondin tuotantoyhtiöltä N-Liiton romahduksen jälkeen, kun länsielektroniikkaa sai jo ostaa. Huolimatta tarkasta ATK-pohjaisesta seurannasta, sekä Venäjän että Ukrainan kaasuviranomaiset ovat jatkuvasti epätietoisia, mihin kaasu oikein katoaa. Venäjän pääministeri Putinin ydinsalkussa (kyllä, presidentti Medvedevin salkussa on puunukkia!) on kuitenkin myös switch-kytkin, jolla kaasuvirta voidaan riittävän kylmällä ilmalla hätäkatkaista.

Mahdollinen ratkaisu Kaasukriisiin, ja moniin muihinkin ongelmiinMuokkaa

Saksan Vatikaanin erikoislähettiläs Martin Höss-Mengele on hahmotellut seuraavanlaisen ehdotelman Kaasukriisiin: "Kaikki Venäjältä saatava maakaasu voitaisiin ohjata Euroopan sijasta Israeliin. Näin venäläiset voisivat hyvittää Saksan kansalle keväällä -45 aiheuttamansa vahingon, kun N-Liitto väkivalloin keskeytti saksalaisten hyvin alkaneen nk. Ostmarkin (oli joskus Puola), kaasuistamisprojektin. Samaan syssyyn hiljenisi kovasti maailmaa viimeaikoina kuumottanut Iisraelin kansan sankarillinen puolustustaistelu Gazan palestiinalaisaluetta kohtaan. Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä ratkeaisi nk. Palestiinalaiskysymys luonnollisella tavalla. Juudean ja Itä-Gööttanmaan maakunnista muodostettaisiin yksi, yhtenäinen valtio, johon kaikki ei-juutalaiset olisivat ikuisesti tervetulleita. Tai no, eihän niitä enää oliskaan."

KulttuuriMuokkaa

Ukrainan kulttuuri koostuu lähinnä kellojensoitosta ja nuuskan polttamisesta. Vähintään yksi kanahaukka poltetaan joka ilta nuotiona metsässä. Ukrainan kulttuuri on saavuttamassa myös suuren yleisön suosion. Kaikista edellämainituista seikoista huolimatta Ukrainassa asuvat maailman kauneimmat naiset.

KiriMuokkaa

Kiri on parasta, mitä äiti Ukraina on tähän maailmaan pyöräyttänyt. Se pitää hirveää meteliä ja haisee tupakilta. Tunnetaan myös nimillä Kirei, Kisha, Kirillyushka, Kirilka (ei missään nimessä Kirka) tai jollain muulla älämölöäänteellä, joita slaavit vääntävät toistensa nimistä aikansa kuluksi.

Ruoka ja juomaMuokkaa

Ukrainan kansallisruoka on maittava nutria eli rämemajava. Kyseistä eläintä kasvatetaan yleisesti maaseudulla ja sen maku muistuttaa kanaa. Liha on tosin harmaampaa. Poltavan torilta sai vielä pari vuotta sitten kissanlihasta tehtyjä pelmenejä kunnes kauppiaat pidätettiin koska he väittivät lihan olevan jänistä. Minkä tahansa ruoan kanssa on soveliasta ellei välttämätöntä juoda horilkaa eli paikallista viinaa. Ukrainalaiseen pääsiäisruokiin kuulu ukrainalaisten suosima herkku paska. On monta eri selitystä, miksi paskaa alettiin käyttää ruokana. Tieteen suosima selitys on, että kun Ukrainasta tuli turisteja Suomeen, he näkivät suomalaisten syövän mämmiä, tällöin Ukrainassa oli myös suuri ruokapula. Turistien palattua Ukrainaan, he kertoivat mitä olivat nähneet ja näin Ukraina otti Suomesta mallia ja alkoi käyttää paskaa ruokana. Ukrainalaiset turistit eivät näet tienneet, että Suomessa syötiin mämmiä eikä paskaa, mutta kuitenkin paskan avulla ruokapula saatiin Ukrainasta poistettua. Myöhemmin paska siirettiin pääsiäsruoaksi, koska ordotoksisen kirkon mukaan pääsiäisenä ja muutenkin aina Jeesus puhui pelkkää paskaa, joten paska liittyy hyvin pääsiäiseen. Paskan avulla Ukraina on tullut kuuluisaksi muualla maailmassa suurena paskan jauhajana.