Hiktionary:U

(Ohjattu sivulta Urheiluruutu)
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

U niin kuin urologiaMuokkaa

UfoMuokkaa

Tunnistamaton lentävä kohde. Itsessään paradoksi on väittää nähnensä UFOn sillä siihen sisältyy kohteen havaitseminen, määrittely ja nimeäminen UFO:ksi. Siis havainto ei sittenkään ollut tunnistamaton. Sellaisellahan ei voi olla nimeä.

UfomiehetMuokkaa

Ufomiehet ovat olioita ulkoavaruudesta, jotka tykkäävät asetella sondeja ihmisten perseeseen. Vältä jos mahdollista. Jos välttäminen ei ole mahdollista, rentoudu. Jos olet kohdannut UFO:n, sinulla on vihreää taikinaa päässäsi. Tämä ollaan todettu viimeksi Big-Brother-Farbodin tapauksessa.

UhvattiMuokkaa

Ehdottomasti ei ole ajatusmaailmaltaan, habitukseltaan tai käytökseltään tarkkailijan kanssa samalla tasolla. Neutraali ilmaisu. Ei hyökkäävä. Ääneen lausuttuna kohde sattaa olla jolloin minimivaatimus EA-1.

UimahypytMuokkaa

Uimahypyt ovat kuivalla maalla tapahtuva jokavuotinen ruokailutapahtuma.

UKK-menetelmäMuokkaa

UKK = Uhka, Kiristys ja Kosto. Opetusmenetelmä, jolla lapset saadaan pelkäämään opettajaansa. Ollut käytössä vuosituhansia. Likeisen läheistä sukua on Management By Perkele/MBP-menetelmä. Tämä on erityisesti Nokiasta tuttu hallintatapa.

UkuleleMuokkaa

On havaijilainen kaksikielinen puhallinsoitin. Sen kehittivät alunperin juutalaiset. Sitä osaa soittaa kaikki. Ukuleleä soitetaan piikkimatolla istuen, jalat ja silmät ristissä. Ukulelen sisarsoitin on Akulala jota käytetään sorsan metsästykseen.

UlinaMuokkaa

Väitetään ulinan taikka ulisemisen olevan assburgereille tunnusomaista laumaääntelyä. Väite on sikäli falsifi, että assburgerit ääntelevät kylläkin useinkin, mutteivät ulisemalla. Eivätkä yleensä ryhmässä vaan yksin, tietokoneelta scifi-sarjoja tuijottaessa. Ulinaa voi koitua vain, jos oma suosikkijoukkue on pahasti tappiolla. Ns. voitonulinaa voi myöskin esiintyä, mutta se on jo paljon harvinaisempaa. Ulinaa on pidetty assi-koiraitten tunnuksen omaisena kutsulepertelynä mahdollisille assi-naaraille. Jostain kumman syyssä on asseissa n. 82-88% koiraita, naaraitten ollessa selkeä vähemmistö. Valehtelun marginaali on tässä katsauksessa 6-8%. Katso kohtaa myös alla. Erås tietty A.A. koettaa pyrkiä hallitsemaan autismin ulinaa 111%. Marginaaliosuuden 112% saatuaan, voisi tämä A.A. painaa kaikki autistit ikuiseen marginaaliin.

  • Uli voi johtaa myös Uli Jon Rothin johtamaan ulismiin, jonka oikea nimi on Ulrich:ismi. Wikipedia käyttää tästä termiä wikitys.

UlismiMuokkaa

Kukaan ei tarkalleen tiedä, mitä ulismi on. Kenties jokin muinainen legenda. Moraalifilosofiselta perustaltaan ulismi on pääpiirteittäin ulitilarismia, mutta päätyy rajatumman sovellettavuutensa takia varsin erilaisiin johtopäätöksiin eräissä keskeisissä kysymyksissä.

Toisaalta jo muinaiset suomalaiset tiedostivat ulin maailmankuvassaan. Todellisuuden maallisen kerroksen oheen hahmotettiin ylinen, alinen ja ulinen.

UlmMuokkaa

Ulm, Saksan inherentisti toiseksi typeränimisin paikkakunta Baden-Württembergissä, 115 000 as. Sijaitsee samassa osavaltiossa kuin typerin, Baden-Baden. Napoleonin huvittavimman voiton ja Itävallan huvittavimman tappion tapahtumapaikka (1805). Albert Einsteinin synnyinkaupunki, jonka historiallinen tunnuslause "Corpus massae m continet in se energiam E" innoitti fyysikon elämäntyötä. Kaupungin nimen lausuminen peilin edessä (tai missä tahansa) 5500 kertaa putkeen aiheuttaa henkisen suorituskyvyn pysyvän romahduksen.

UlosottokomissioMuokkaa

Joukko puisevia kääkkiä, jotka päättävät sinun asioistasi. Ne tulee huomenna ja ne vie kaiken.

UlostuslääkeMuokkaa

Ulostuslääke on amerikkalaisten tiedustelupalvelujen käyttämä totuusseerumi, jolla ihminen saadaan puhumaan eli ulostamaan kaiken mitä agentit kyselevät.

UltimateMuokkaa

Ultimate on harrastus, jossa tarkoituksena on heittää frisbeetä toisen ultimatistin päähän. Se, kumpi saa toisen tapettua aikaisemmin, on voittaja. Voittajalle pitää laulaa voittolaulu, mutta jos ketään ei ole lähistöllä, niin pitää mennä maantielle kysymään jokaiselta vastaantulijalta, että voisiko hän laulaa hänelle voittolaulun. Tämän takia laji on hiipunut 80-luvun suurrynnistyksestä.

Ultimate ChefMuokkaa

Ultimate Chef on tosi-TV -sarja, jossa seurataan kahden huippukokin yrityksiä vetää toisiaan pataan.

Ultra BraMuokkaa

Ultra Bra on eräs suomirokin sekä popin megamenestysyhtye. Se lopetti kun sen naisjäsenet (3) alkoivat saamaan omia mukuloita. Lisäksi Kerkko Koskinen joutui antautumaan Kokoomukselle. Hän pitääkin Linnanjuhlissa esitettyä keikkaa Sauli Niinistölle, kaikista saamistaan kunnianosoituksista huolimatta, todella nöyryyttävänä. Lisäksi Jenni Haukio pyysi tätä oman lapsensa kummiksi. Sale myöntyi tähän lopulta pitkän hammastelun jäljiltä.

Nykyajan (2010-luvun loppupuolen) työikäiset fiilistelevät usein UB:n tahtiin. He muistelevat tällä tavoin "menneitä hyviä aikoja". Tosin niitä ei koko Suomen historiassa koskaan edes todella ollutkaan. UB:n musiikki tulee mukaan uuteen (tulevaan) Ylen "Pelastetut Russkien Menopelit" -tositv-ohjelmaan.

UnihalvausMuokkaa

Unihalvaus haisee paskalta ja niitä saa kun juo ES. Unihalvauksessa pälläsi pomppii paskakasa ja päälläsi makaa vitun ruma Johanna Tukiainen ja hänen penispumppunsa, vittu!

UotisseksuaalisuusMuokkaa

Uotisseksuaalisuus on ilmiö, jossa henkilö kokee seksuaalista mielenkiintoa Jorma Uotista kohtaan. Uotisseksuaaleja ei voida luokitella heteroiksi eikä homoiksi, kun mielenkiinnon kohde tuppaa olemaan Androgyyni. Ensimmäiset merkinnät Uotisseksuaalisuudesta löytyvät viime vuosisadan puolivälistä, mutta sitä pidettiin ensimmäiset 18 vuotta sairautena, koska mielenkiinnon (todetusti) ainut kohde oli alaikäinen. Vyonna 1968 uotisseksuaalisuus merkittiin naisilla lailliseksi, joskin miehet saattoivat saada siitä edelleen kuristushuonetta. Vasta 80-luvulla uotisseksuaalisuus tuli hyväksytyksi myös miehillä. Silti moni pitää edelleen uotisseksuaalisuutta sairautena, sehän on pirun rumakin.

UPM-KymmeneMuokkaa

"Unohdamme Puusi Metsään" -sahayhtiö, joka koostuu kymmenestä puolalaisesta tuotantopääliköstä, jotka Suomeen tullessaan eivät suomea osanneet ja puhuivat huonoa suomea, joten yhtiö nimettiin UPM-Kymmene.

Uppo-NalleMuokkaa

on nalle, joka on uponnut niin syvälle, ettei käsi yllä siihen asti.

UralMuokkaa

Ural on vähän niin kuin englanninkielinen sana anal, mutta ei sinne päinkään.

UrheiluMuokkaa

Urheilu tarkoittaa sitä, että istut kalsarit jalassa tietokoneen ääressä ja juot toisella kädellä kofeiinipitoista juomaa. Toisella kädellä joko kaivat persettä tai etsit kaikkea jännää Hikipediasta. Urheilu nostaa kuntoa. Varsinkin niskalihakset kehittyvät hirveätä vauhtia. Urheiluun tarvitaan perustietokone, internetyhteys ja vähintään 6 packia energiajuomaa. Sana tarkoittaa myös tarkoituksetonta liikuntaa.

Urheilu kiteytyy pyhään kivikautiseen "HLLV" sääntöön; Korkeaa ääntä käyttäen " HUUATA, LOUSKUTA, LUSSUTA, VINGUTA!" Samanaikaisesti viedään nopealla temmolla käsiä pään päälle jolla otetaan yleisöä haltuun. Huippu-urheilu tasolla näytetään ikeniä ja irvistellään raivokkaasti yleisölle ja muille vastustajille. Tälläistä huippuälykästä ja atleettista irvistelijää kutsutaan yleensä inside piireissä leikkisästi koppa- tai massasiaksi. Monet nuoret miehet unelmoivat tälläisestä tittelistä, mutta useimmilla ei riitä aivokapasiteetti muodostamaan näitä neljää legendaarista sanaa riittävän äänekkäästi ja nopeasti kerta toisensa jälkeen.

UrheiluruutuMuokkaa

Urheiluruutu on Ylen kanavilla oleva ruutu, jossa näytetään urheilua. MTV3:n vastine Urheiluruudulle on MTV Sport Uutiset.

USBMuokkaa

USB on lyhenne sanoista Universal Serialkiller Bush.

UskonnottomuusMuokkaa

Uskonnottomuus on uskonto, jonka jäsenet eivät myönnä uskontonsa olevan uskonto.

UskonpuhdistusMuokkaa

Neutraali ja väritön luterilaisen lahkon syntyä kuvaava sana. Tarpeen esimerkiksi uskonnon oppikirjoissa varmistamaan, ettei teksti ota kantaa uskomusten sisältöön.

Uuraisten koulukeskusMuokkaa

”Ah... Uuraisten Koulukeskus, tuo ihmisen moraalin sulatusuuni.”

~Hitler Kyösti Kalliolle

Nuff' said.

UusiMuokkaa

Uusi on kuin... kuin... kuin... noh. Uusi on kuin isomummosi.

UuskieliMuokkaa

Uuskieli on George Orwellin tapa valloittaa maailma sanomisen vapautta rajoittamalla. Orwell ei ottanut huomioon ihmisillä olevan mielikuvitusta, jota käyttämällä he kritisoisivat Orwellin ideoimaa dystopiayhdyskuntaa, jossa ainoaksi merkiksi vanhasta tasa-arvoideasta on jäänyt fraasi "jokainen voi kyseenalaistaa, mutta johtajia vähemmän järkevästi". Periaatteessa myös suomen kieli on uuskielen kaltainen rajoittava kieli, ja Orwell olikin sanaton erään Wikipedistin keksimässä Helsingin-haastattelussa. Orwellin isosisko oli aina jättänyt hänet varjoonsa, joten tämä trotsikalainen... trotskilainen kutsui itseään (ihan tosi, tämän on tarkoitus olla hauskaa satiiria!) Isoksiveljeksi, joka on superplushyperhyvä.

Uutispäivä DemariMuokkaa

Tämä artikkeli käsittelee propagandajulkaisua. Demareista kerrotaan artikkelissa SDP.

Demari on SDP:n häikäilemätön propagandalehti. Lehti ajoi aiemmin työkansan asiaa, mutta on nykyään eksynyt valkokauluselitismin pää-äänenkannattajaksi. Demari on muiden puoluelehtien tapaan räikeää propagandaa, jonka journalistinen taso ja toimitukselliset kriteerit ovat ala-arvoiset.

Katso myösMuokkaa

  • Suomenmaa (artikkelissa lähes sanasta sanaan samat asiat, mutta koska demareilla tai kepulaisilla muka olisi omia ajatuksia ollutkaan?)

SisällysluetteloMuokkaa