Utele-teoria

Einstein.gif
Tämä sivu ei ole Einsteinin Yleisen suhteettomuusteorian mukainen.

Artikkelin kirjoittajan kannattaa varoa kaikkia harmaahiuksisia tiedemiehiä.

Stones 01.svg
Tämä artikkeli kiinnostaa kiviäkin!
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Utelesta.

UTELE-teoria eli Universal Theory of the Energies in Life on the Earth (suom. Uskomatonta Tuubaa Elämän Luomasta Energiasta) on suomalaisen huipputiedemiehen, Jorma Saarnin[1] vuonna 1999 julkaisema, elämän, maailmankaikkeuden ja kaiken selittävä teoria. Teorian kehitystyön Jorma aloitti jo 1980-luvulla. Hänen tarkoituksensa oli julkaista atomimallinsa ja siihen pohjautuva teoria väitöskirjana Oulun yliopistossa, mutta takapajuiselta ja ymmärtämättömältä yliopistoväeltä teoria meni ns. yli hilseen.

Tämän johdosta Saarni yhtiöitti tutkimustyön nimelle Utele Instituutti Oy ja jatkoi sitä yksityisellä rahoituksella. Vuonna 2002 hän julkaisi tuloksiaan kirjassaan Elämme Mustassa Aukossa.

Vuonna 2003 Utele Instituutti Oy aloitti kokeellisen tutkimisen ja ns. evidenssilaitteen[2] rakennustyön. Samana vuonna perustettiin myös Utele Energy Oy, joka hoitaa Utele-teorian kaupallisen soveltamisen. Ensimmäisen varsinaisen hyödykkeen, kvanttigeneraattorin julkaisun odotetaan tapahtuvan lähiaikoina.

Jo vuonna 2002 Jyväskylässä julkaistiin kilpaileva teoria UTARE (Universal Theory of Absolute Reality), josta ei kannattajien saamattomuuden takia ole juuri kuultu. Huhujen mukaan teoria selittää kvantit ja muut otukset vähintään yhtä hyvin, mutta esitteiden puuttumisen johdosta Harri Koponen ei ole toiminut rahoittajana tai edes hallituksessa.


Teoria lyhyestiMuokkaa

 1. Universumi sai alkunsa kahden vastakkaisen alkuvoiman[3] törmäyksessä. Laajeneva alkuvoima pyrki laajentamaan universumia rajattomasti, kun taas supistuvan voiman pyrkimys oli päinvastainen. Kun voimat törmäsivät, tilanne vakiintui nykyiseksi, vakaaksi tila-avaruudeksi. Toisiaan rajoittavien voimien vaikutus jäi vellomaan universumin sisäisenä hengityksenä.
 2. Alkuvoimien törmäys synnytti suljetun tila-avaruuden, joka vangitsi sisäänsä myös aika-avaruuden. Ajattomuus on mahdollista vain jatkuvasti laajenevassa tai supistuvassa universumissa. Vastavoimien pysäyttäessä toisensa ajattomuus kävi mahdottomaksi. Aika ei ole neljäs ulottuvuus, vaan itsessään kolmiulotteinen avaruus, kuten tilakin. Tästä syystä aika on kaksisuuntainen.[4]
 3. Painovoimalla on vastavoima, antigravitaatio. Gravitaation ja antigravitaation voimasuhteet vaihtelevat universumin eri osissa. Gravitaatio aiheuttaa kappaleelle massan tai antimassan, kun taas antigravitaatio vähentää sitä.[5] Maapallo sijaitsee voimakkaan gravitaation alueella.
 4. Atomit ja antiatomit muodostuvat materiasta ja antimateriasta. Antimateriaa esiintyy kaikkialla universumissa ja se voi esiintyä yhdessä materian kanssa.[6] Antimateriaa on atomiytimien ja neutronitilan sisällä. Antimaterialla on antimassa, joten siinä missä materia pyrkii kohti gravitaatiokeskittymää, antimateria pyrkii siitä pois päin. Eli antimateria putoaa ylöpäin.[7]
 5. Kaikki materia ja antimateria muodostuvat kahdesta hiukkasesta – elektronista ja positronista. Eli elektroni on hiukkanen ja positroni on antihiukkanen. Yhdessä ne voivat muodostaa erilaisia kokonaisuuksia asettumalla eri tavalla suhteessa toisiinsa.[8]
 6. Mikro- ja Makroäänet ovat perimmäiset voimat.[9] Ne voivat siirtää informaatiota ajattomasti. Universumin synnyttäneet alkuvoimat syntyivät näistä voimista jo ennen ajan alkua
 7. Energia on primäärisempää kuin mikään aine. Energiaakin primäärisempi on kuitenkin voima.[10] Eli energia ei luo voimia, vaan energia on osa voimafyysiikan käsite jolla tarkoitetaan työtä tekevää tai siihen pystyvää osaa. Energiaa voidaan tuottaa tai hävittää, mutta voimia ei. Universumin energian ja antienergian summa pysyy koko ajan samana. Puhtaimmillaan voimme nähdä energian taivaalla, tähtinä. Vastoin yleistä käsitystä, ne eivät ole aurinkoja vaan kosmoksesta loistavia energiavaloja. Tähtien luonne on siis tyystin erilainen kuin Auringon. Auringon valo on gravitaatiovaloa, tähtien valo taas energiavaloa

Teoria vielä lyhyemminMuokkaa

 1. Albert Einsteinin suhteellisuusteoria on potaskaa.
 2. Oikeastaan kaikki mitä tiedämme fysiikasta, kemiasta, astronomiasta tai biologiasta on potaskaa.
 3. Maapallo on mustan aukon sisällä.
 4. Tästä kaikesta voi tuottaa rajattomasti puhdasta energiaa.
 5. Käytännön sovellukset ovat vain rahoitusta vailla.
 6. Sijoittajat ovat tervetulleita.

Teoria lyhyimminMuokkaa

 1. Todellisuus on harha (Ei kannata yrittää ymmärtää, kun olet tuollainen maallikko juntti...)

Aiheesta muuallaMuokkaa

ViitteetMuokkaa

 1. Titteleissä löytyy: maisteri, FK, dipl. homeopaatti, dipl. luontaisterapeutti, dipl. Moderni vyöhyketerapeutti, psykologinen energiaterapeutti ja iridologi. Melkoisen oppinut mies siis.
 2. Tähän verrattuna täytyy esimerkiksi LHC:n olla melko vaatimaton aparaatti.
 3. Näitä voimia on mm. Valio lisännyt yogurtteihinsa.
 4. Kyllä kyllä, käännyt vaan toiseen suuntaan, niin päädyt eiliseen...
 5. Jotenkin tämä teoria alkaa enemmän ja enemmän muistuttaa David Eddingsin kirjan ensimmäistä lukua. Luultavasti teorian neljäs osa kertoo jumalten välisestä tasapainosta.
 6. Muistuu mieleen Kokoomuksen vaalikampanja, vastakkainasettelun aika on ohi.
 7. Se, miten antimateria pysyy materiaytimen sisässä, vaikka ne putoavat eri suuntiin, on vielä selvittelyn alla.
 8. Jep.
 9. Jos alkaa mennä yli ymmärryksen niin älä ole pahoillasi. Nämä jäivät jopa Einsteinilta kokonaan huomaamatta..
 10. No niin, nythän tämä alkaa selvitä.
  Voi olla, että tämä artikkeli ei ole syvältä, mutta ainakaan siinä ei ole kuvia.
Tee päivän hyvä työ ja kuvita artikkeli mielellään aiheeseen liittyvillä kuvilla.
Tarkempia tietoja saattaa löytyä keskustelusivulta.