Valvominen

Valvominen on eräästä tajunnantilasta käytetty termi. Kansankielessä sillä tarkoitetaan pitkäkestoista ja usein yöaikaan sijoittuvaa hereilläoloa. Se on tässä muodossaan erittäin suosittu ajanvietemuoto yhteiskunnan syrjäytyneiden väestöryhmien (jotka eivät tosiasiassa muodosta mitään ryhmää koska ovat syrjäytyneitä) keskuudessa. Kyseessä on monesti pitkäveteinen prosessi, johon saattaa sisältyä alkoholin nautintaa, pornon tuijotusta ja/tai Hikipediaan kirjoittelua, mutta joissain tapauksissa myös hengailua, ilkivaltaa ja/tai naimiskelua. On myös väitetty joidenkin valvomissessioiden sisältäneen kaikkea tätä, mutta useat valvofilosofian professorit ovat tähdentäneet kyseessä olevan vain sosialistisen utopian.

Valvomisen sukulainen on valvottaminen, joka on suosittu kidutusmuoto seuraleikki esimerkiksi Guantanamo Bayn sotilastukikohdan lomaparatiisin kesäleireillä. Näin ollen kroonisia väkisinvalvojia pidetään yleisesti masokisteina itsensä sosiaalisina ennalta kehittäjinä.

Käytännön toimintaMuokkaa

 
Terveesti valvovan ihmisen silmä. Peilin ääressä sinä voit tarkistaa, oletko valvonut tarpeeksi.

Teknisesti ottaen valvomisessa on kyse tajunnan vireyden sopivasta ylläpidosta, joka kestää tietyn aikamäärän. Pitkäkestoinen valvominen vaatii suurta tahdonvoimaa ja tottumusta, ja on ehdoton leuhkimisen aihe.

KeltanokilleMuokkaa

On huomioitava, että valvominen on todella vaarallista puuhaa, eikä ensikertalaisen ole suotavaa nauttia liian suuria annoksia aloitteluvaiheessa, sillä seurauksena ovat yleensä vakava silmienverestys ja ripuli. Valvominen on myös erittäin luovaa toimintaa (luonnollisesti tapauksesta riippuen), sillä valvominen vapauttaa ihmisolennon näkymättömissä ruumiinosissa sijaitsevat hyperluovat väsymysrakkulat. Näiden rakkuloiden määrä ja ylipäätään olemassaolo on hyvin yksilökohtaista.

Valvomisen sivuvaikutuksiin lukeutuvat muun muassa tupakan sytyttäminen väärästä päästä (vaikkei käyttöohjeissa kerrotakaan kumpi pää on oikea [eikä tupakka itse asiassa sisällä käyttöohjeita]) sekä vakavat kudosvauriot. Tuoreimpien tutkimusten mukaan jo yhdenkin yön univaje riittää kääntämään elimistön immuunijärjestelmän itseään vastaan [1].

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa