Vampire Knight

Review.png Tätä artikkelia pitäisi hikifoida yleisesti.
Anime icon mid.jpg
Osa artikkelisarjasta
Anime ja Manga

Vampire Knight on jälleen yksi (eng. "yet another") anime- ja manga-hömpötyssarja, jossa sekoitetaan japanilaisille luonnolliseen tyyliin yliluonnollisia asioita, pikkutyttöjä, ja vanhoja herroja. Lopputuloksena on yllättäen veren keskelle sysättyä romantiikkaa.

Tyhmempikin tajuaa, että tämä tekele yrittää ammentaa substanssia vampyyrimyyttien ja ritariromantiikan sekoituksesta. Tuloksena on kuitenkin vain keskinkertaista shoujo-mangaa[1], jossa tytöillä on lautasen kokoiset säihkyvät silmät, ja kaikki pojat luonnottomia, mukamas hyvännäköisiä adoniksia. Ylenpalttisen shoujoisuuden takia pikkuhousujakaan ei nähdä tyydyttävissä määrin. Sarjan punainen lanka on oudon sisäoppilaitoksen tapahtumat. Sarjan sisäoppilaitos ei luonnollisestikaan ole normaali, vaan sen oppilaista puolet on ihmisiä ja puolet vampyyrejä. Sisäoppilaitosta johtaa vanha ukko, jonka pelkän nimenkin mainitseminen (Silmälasipäinen Hyper-istujamies) saa vampyyrit tutisemaan pelosta.[2]. Tämä vanha mies on kuitenkin juonen kannalta tärkeämpi kuin voisi olettaa, ja tämän nöyrän kunnianarvoisen miehen öiset reperkussiot tyttöjen nukkumaparakeihin tulevatkin lukijoille tuskallisen tutuiksi.

JuoniMuokkaa

Sarjan alussa näytetään flashback Yuki Cross nimisen pikkutytön elämästä. Ilkeä, iso paha vampyyri yrittää popsia Yukin suihinsa, mutta Batman-fani Kuran Kaname saapuu paikalle ja pelastaa tytön hengen survaisemalla kätensä toisen vampyyrin kallosta läpi. [3] Sitten vierähtää muutama vuosi ja ollaan nykyajassa, Cross-akatemiassa. Mukaan tulee emo-vampyyri, Zero Kiryu, joka syrjäyttää kaikki itseään komeammat hahmot[4] tieltään. Zero ja Yuki ovat lapsuudenystäviä, joten luonnollisesti siitäkin kuivuneesta kliseestä yritetään saada irti sydäntä tykytteleviä kasvolähikuvia. Molemmat näistä alaikäisistä lapsista työskentelevät yövalvojina akatemiassa, ja molempien toimenkuvaan kuuluu aseeton taistelu verenhimoisia vampyyritappajia vastaan. Koska kyse on mangasta, tässä ei ole mitään outoa.

HahmotMuokkaa

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Geillis Duncan ei kuolekaan roviolla.

Yuki Cross (Luonnonoikku)Muokkaa

Yuki Cross on sarjan päähahmo ja Cross-akatemian rehtorin adoptiotytär, eli on jo pelkästään näistä syistä melko vihattu henkilö koulussa. Lisäksi kaikki muut tytöt inhoavat Yukia, koska tämä omaa idioottimaisen luonteen ja pyytelee jokaiselta anteeksi olemassaoloaan. Lisäksi noin puolia oppilaista haittaa se, että joka ilta ja aamu Yuki kulkee pitkin kampusta tappamassa akatemian oppilaita. Yukin paras ystävä on Zero Kiryu, joka on todella emo ja vihamielinen ja verenhaluinen ja pervo ja itsetuhoinen. Zero yrittääkin ampua itseään muutamaan otteeseen, mutta tämänkin huvin Yuki tulee lukijoilta joka kerta pilaamaan.

Zero Kiryu (Fatal Emo)Muokkaa

Zero on Yukin nuoruudenystävä valkoisista ja kammottavista hiuksistaan huolimatta huolimatta. Zero todetaan mielenvikaiseksi emo-bi(shie)-pojaksi, jota Kuran Kaname ahdistelee koko sarjan loppuun asti. Umpihumalainen Kuran yrittää usuttaa Zeroa juomaan edellämainitun vampyyriverta, jolloin erään teorian mukaan promillet, vampyyrius sekä myös eräät tarkemmin määrittelemättömät sukupuolitaudit tarttuisivat Zeroon. Kuran uskoo kuitenkin aivan väärään teoriaan, sillä kaikkihan tietävät, että vampyyrin veren juominen tuottaa sinulle ainoastaan vampyyrivoimien haittapuolet. Joka tapauksessa Zero luulee yhä olevansa vampyyrinmetsästäjä ja kuristaa muutaman pikkutytön[5] ennen kuin vetää pienen yömyssyn ja tavoittelee asetta itsemurhayritystä varten, mutta epäonnistuu aseen poistamisessa sen kotelosta, ja lopulta itkee itsensä uneen.

Kuran Kaname (Vakooja)Muokkaa

Vaikkei kukaan Vampire Knightin katsojista lukijoista tätä tiennytkään, Hikipedia sen teille todistaa, että Kuranen Kaname on tosiaan salainen nokkaeläin-agentti, joka vakoilee pikkusiskokseen ilmennyttä Yukiä alusta asti. Kanamen ja Yukin mielen sairaudesta kärsivä sairas suku lisääntyy ainoastaan suvun jäsenten kesken, joten Kanamen ei tarvitse häpeillä, vaikka kaikki haukkuvat häntä sukurutsaajaksi. Mutta emoudesta kärsivä Zero tunkee nenänsä toisten asioihin ja estää tämän juonenpalasen paljastumisen ennen aikojaan.

Cross-Akatemian rehtori, (Silmälasipäinen Hyper-istujamies)Muokkaa

Aikoinaan mustaan liehuvaan nahkatakkiin ja aurinkolaseihin pukeutuva legendaarinen vampyyrintappaja, joka tunnettiin myös nimellä "Voittamaton Supermies."[6] Nykyisin viettää aikaansa mukavassa pikku huoneessaan Cross-akatemiassa pukeutuneena villaiseen puseroon ja lämpimiin tohveleihin. Ajan kuluessa hänen nimensä vahtui Silmälasipäiseksi Hyper-istujamieheksi, mutta hänen viileytensä tai taitonsa eivät ole kadonneet minnekään. Hän on salaa rakastunut Toga Yagariin, Zeron vampyyrinmetsästäjä-senseihin, joka hänkin on hillittömän kova ja badassin näköinen silmälappuinen mies, jolla on silmälappu[7].

Muu Kanamen laumastaMuokkaa

Apinalaumaan kuuluvat muutamat paviaanit, esimerkiksi

 • Hanabusa Aidou, blondi poika, jolla on pakonomainen tarve saada Kuranin huomiota osakseen tekemällä tyhmyyksiä, kuten keräämällä Kanamen rikkomia esineitä ja ahdistelemalla tämän siskoa. Aidoulla on kyky tehdä jäätelöä.
 • Kain Akatsuki, joidenkin mielestä hieman vajokki, kun ei mitään päässä kulje. Oranssipäinen poika muistuttaa paljon Ichigoa sarjasta Bleach, mutta on paljon pitempi ja möreämpi, eikä aivan niiiin tyhmä. Kain seuraa Idolia kuin olisi unohtanut lääkkeensä tämän taskuun ja tavoittelee niitä nyt salaperäisesti, mutta kirkuvat fanitytöt ovat erimieltä ja sörkkäävät Yaoin mukaan. Kainilla on kyky sytyttää tuli takkaan ja kokata.
 • Shiki Senri, jolla on verenpunaiset hiukset ja jäisen sävyiset silmät, niin kuin Aidoullakin, mutta toisin kuin Aidoulle, Shigille ne eivät sovi. Shigikin on muiden tapaan hieman vajokki ja on hyvin riippuvainen ja kiihottunut kun kyse on suklaatikuista, joita joku nimeltä mainitsematon ponnaripää-tyttö raahaa mukanaan kesyttääkseen Shigin. Shigillä on kyky purra sormensa auki ja viiltää ranteensa todistaakseen, että on emompi kuin Zero.
 • Takuma Ichijou, ei saa sekoittaa aiemmin mainittuun mansikkamieheen. Varmasti joukon järkevin tyyppi, mutta kuitenkin täysin idiootti valtakunnallista keskiarvoa vasten testatessa. Ichijoulla ei kulje yleensä mitään päässä, eikä tämä osaa muuta kuin puhua ja silloin tällöin ottaa dramaattisen askeleen. Siitä huolimatta Kaname on valinnut Ichijoun varapuheenjohtajaksi laumassaan.
 • Muut lauman jäsenet. Laumassa on kahden muun tytön lisäksi (joiden nimet on jo unohdettu) satoja muita vampyyrejä, jotka eivät osaa yhtikäs mitään erikoistatioja, eivätkä vaikuta mitenkään juonen kulkuun. Ovatpahan vain, tuodakseen tunnelmaa ja toimiakseen taustalla näkyvinä "muminaa muminaa"-äänitehosteiden lähteinä.

 1. Tämä artikkeli käsittelee mangaa, koska manga on tieteellisesti tutkitusti animea 37% taiteellisempaa — tällöin värit jäävät mielikuvituksen varaan — ja Hikipediahan tunnetusti arvostaa taiteellisia merittejä.
 2. Selitystä ei annetta.
 3. Jo tämä kertoo, ettei sarja ole muuta kuin veren vuodattamista. Ja se on vielä nuorille tytöille suunnattu...
 4. Eli siis tosiaankin kaikki
 5. (jotka eivät ehdottamasti olleet vampyyrejä)
 6. Tämä ei ole mikään vitsi. Pakollisessa koulunpuolustus-tarinakaaressa Silmälasipäinen paljastuu entiseksi vampyyrinmetsästäjäksi, ja tappaa "Vampyyrein metsästäjäin kerho RY":n nykyisen presidentin.
 7. Hänellä on myös silmälappu. Tätä seikkaa ei voi painottaa liikaa