Venäläinen ruletti

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Venäläinen ruletti.

”Mites ois erä venäläistä rulettia?”

~Pelejä pelaava henkilö

”Kuulostaa hyvältä.”

~Pelaavan henkilön kaveri

”Klik --- Klik --- Klik --- PAM!”

~Revolveri

Venäläinen ruletti on venäläinen peli ja suosittu ajanviettotapa. Sitä yhdistää tavalliseen rulettiin ainoastaan se, että sitä pelataan kasinossa ja siinä on pyöriviä asioita. Peli on kehitetty Venäjällä ja on Tetriksen jälkeen toisiksi suosituin seurapeli, johon on lainattu aineksia muun muassa japanilaissotilaiden keskittymiskykyharjoituksesta, harakirista.

IdeaMuokkaa

 
"Nyt kaikki peliin!" Nakke korottaa panostaan. Rohkea peluri pärjää tässäkin lajissa.

Pelin idea on, että viimeinen hereillä oleva pelaaja on voittaja. Pelissä peliporukka käy pieneen rinkiin tai pöydän ympärille, ja kukin vuorollaan laukaisee revolverilla itseään otsaan tai ohimoon. Suuhunkin voi lelun työntää, mutta silloin seuraavan vuorossa olevan on inhottavaa laittaa sylkinen lelu itseään vasten, joten suositeltavaa on, että jos pelaat, niin älä työnnä käsiasetta suuhun. Pelissä on se hyvä puoli, että sen hävinnyt ei sure häviötään pelin jälkeen. Peliä pelataan myös uhkapelinä, ja panoksia voi asettaa joko muiden tai itsensä onnistumisen puolesta. Tavallisesti osallistujan kerroin on kääntäen verrannollinen parran pituuteen ja veren alkoholipitoisuuteen. Suoritusvuorossa olevaa pelaajaa voi kannustaa huutamalla kovaan ääneen Di-di mao! Di-di-mao!

Kehitys ja alkuvaiheetMuokkaa

Venäläisen ruletin kehitti venäläinen insinööri nimeltä Igor Zoborbski vuonna 450 Moskovassa. Hän oli pelannut rulettia kavereittensa kanssa koko illan ja häntä alkoi tylsistyttää. Hän halusi tietty häviämänsä rahat takaisin, koska oli hävinnyt jo suuren määrän ruplia. Illan lopuksi Igor selviytyi voittajaksi ja voitti rahansa ja vähän enemmänkin takaisin. Hän kierteli Moskovaa haastaen kovia pelureita venäläiseen rulettiin, kunnes hävisi pelissä eikä pelannut enää sen jälkeen. Hän vaikutti kuitenkin peliin paljon, ja nykyään se on suosittua ajanviettoa ympäri maailmaa.

Pelin tarvikkeetMuokkaa

 
Yhdessä pelaaminen on hauskaa!
  • Yksi revolveri
  • Patruunoita erien määrän mukaan (jokaista erää kohti yleensä yksi patruuna)
  • Muutama kaveri
  • Panosrahaa
  • Mahdollinen pelipöytä
  • Puoli tuntia aikaa
  • Vapaaehtoinen drinksu
  • Iloista peliasennetta

Pelin kulkuMuokkaa

ValmistautuminenMuokkaa

 
Siitä vain reippaasti pyssyä ohimolle ja painamaan liipasinta. Tässä vaiheessa kohtalosi on jo itse asiassa jo päätetty. Olo on vain vähän kuin Schrödingerin kissalla? Mutta Ei hätää, vain mittaus/ napin painallus, ja kaikki selviää!

Ja jos se sinua yhtään helpottaa, niin jos paljastuu, että olet kuollut, niin et itse asiassa edes huomaa sitä itse! Itse asiassa sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tuntea voitonriemua!

Tärkeintä peliä aloittaessa on tietysti hyvä seura. Venäläinen ruletti perustuu seuraan ja uteliaisuuteen sekä jännitykseen. Ennen kuin aloitette pelaamisen, on kuitenkin tärkeää huomata että peli vaatii kunnolliset välineet. Venäläistä rulettia ei voi pelata esimerkiksi vesipyssyllä. Se vie pelistä koko jännityksen. Venäläistä rulettia tulee pelata joko amerikkalaisella revolverilla, jossa on 6 panospesää tai venäläisellä, jossa on vain 5 panospesää. Tärkeää on huomata, että patruunoitten määrä on tavallisesti 1. Pääsääntönä on se, että jännitys kasvaa sitä mukaa mitä enemmän patruunoita - paitsi jos kaikissa pesissä on patruuna, jolloin peli on aika tylsä. Venäläisen ruletin jännitys syntyy siis siitä että on kaksi vaihtoehtoa. Joko nalli napsahtaa tai sitten ei.

Pelistä on myös versio, joka tunnetaan nimellä puolalainen ruletti. Siinä revolverin rumpuun pannaan 4 tai 5 patruunaa ja yksi panospesä jätetään tyhjäksi. Tätä pelin versiota suositellaan vain kaikkein rohkeimmille - tai epätoivoisimmille.

HUOM. Muista, ettei pelivälineeksi kannata valita Desert Eaglea, tai muuta puoli-automaattiasetta, sillä se saattaa viedä osan pelin mielenkiinnosta

IstumajärjestysMuokkaa

Kun asetutte pelipaikalle, kannattaa valita itselle mieluinen paikka.

Jos ratasta ei pyöritetä välillä, ei sijainnilla ole sinänsä merkitystä. Kaikki voittavat samalla todennäköisyydellä. Siksi, jos pelaajia on yhtä paljon, kuin mitä panospesässä on tilavuutta, on henkisesti kannattavampaa olla aikaisessa vaiheessa peliä. Tällöin kun on todennäköisempää osua hutiin, kuin muilla. Tämä tekee pelaamisesta henkisesti helpompaa vaikka todennäköisyys hävitä onkin kaikilla sama ja jo pyörityshetkellä predestinoitu. Tosin, jos pelaajia on vähemmän kuin aseen panospesän tilavuus, ei kannata olla alkupäässä, koska kierros alkaa tällöin alusta. Alkupään laukoja joutuu tällöin uudelle kierrokselle, mikä ei ole mukavaa, kun se painottaa selviämistodennäköisyyttä...

Jos taas panospesää pyöritetään välistä, kannattaa olla mahdollisimman lopussa. Koska jokaisen liipasimen painallus on yhtä todennäköisesti letaali, häviää muita todennäköisesti ennen sinua, jos olet ringin loppupäässä.

Nyt kun kaikki tietävät tämän keinottelun, on sopivista paikoista tapeltava. Mahdollisesti tuliasein. Ne kun ovat kätevästi jo saatavilla!

PelaaminenMuokkaa

 
Perhe valmistautuu yhdessä pelaamiseen. Pienimmät lapset tuskin pystyvät pitämään silmiään erossa palkinnosta, jonka saa se, joka kestää kaikista useamman kierroksen venäläistä rulettia. Näin lapsille opetetaan kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, jotka ovat hyveitä!

Loppuosa pelistä onkin helppoa ja mukavaa. Ota reukku, katso että panospesässä on onnenpatruunasi ja pyöräytä. Pelissä on kahta versiota, yhdessä panospesää pyöritetään joka laukauksen välissä. Ja toisessa vain alussa. Tässä tapauksessa ei ole kovin kivaa olla pelissä se, joka kohdalle sattuu numero, joka on revolverin panospesien lukumäärä +1 -käytettyjen patruunoitten lukumäärä...

Toisten ihmisten osoittelu omalla vuorolla on epäreilua - mutta toisaalta, jos sorrut siihen, kukaan tuskin hirveästi estelee. Tempaus voi tehdä pelistä omalla tavallaan jopa jännittävämmän ja toiminnantäyteisemmän.

Ja jos isäsi tai kaverisi sattuu häviämään, niin älä itke! Häviämisen kestäminen kuuluu osana peliin! Mieluummin hän kuin sinä!

Miten peli sujuisi?Muokkaa


Klik

Menetä rahasi myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa