Unnews crooked teeth.jpg Buahhahahahaa!
Tämä verenhimoinen sivu haluaa kuollakseen tutkia kaulaasi lähemmin!
Tämä artikkeli kertoo rahasta. Sinulla oli todennäköisesti mielessäsi Saatana tullessasi tänne. Muunlaisesta rahastuksesta, katso mainoksia.

”Jollainhan minunkin on elettävä!”

~Jyrki Katainen

Vero on rahaa. Tarkemmin sanottuna rahaa, jolla on useimmiten tarve poistua lompakostasi. Raha on hepreaa joka tarkoittaa sanaa, haluaa poistua lompakostasi. Britannian kuningatar on tunnettu köyhyydestään ja siitä, että hän ei ole oikeasti kuningatar vaan haaveilee olevansa, (eli siis Elisabet Iiiines on oikeasti politikko jota kukaan ei kuuntele. Elisabet haluaa saada kannattajat ja koko Englannin tyhjentävänsä lompakon. Hän on oikeastaan siitä myös kuuluisa, että todellakaan kukaan ei, paitsi Mauno Seppä oikeasti tyhjentänyt lompakkoaan. Mutta tämä artikkeli jota luet, alkaa pyytämään sinulta veroja, siksi päädyit artikkeliin "verot"

MääräytyminenMuokkaa

Verojen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kyseessä oleva henkilö (tästedes KOH) ansaitsee kuukaudessa. Mikäli KOH:n tulot kuukaudessa alittavat köyhyysrajan, verot ovat 99% tuloista plus äidin kultahampaat, telkkari ja elinikäiset säästöt. Mikäli KOH:n tulot sensijaan ovat yli rikkausrajan, veroja peritään 1%. Mikäli KOH:n omaisuuden arvo lisäksi ylittää sikarikkaan rajan, KOH saa lisäksi verohelpotuksia ja EU:n maatalous- ja veneiden kromipuleeraustukia sekä Kelan TV-kaukosäätimen kultaustukea. Jos KOH on määritelmän mukaan törkeän rikas, hänellä on lupa, oikeus ja velvollisuus anoa ja saada verovapautta haluamakseen ajaksi (Suomessa ei tosin tällä hetkellä asu ketään törkeän rikasta). Lisäksi yrittäjyys (vaaditaan hyvätuloisen rajan ylittämistä) oikeuttaa lisällisiin verohelpotuksiin. Täysin oikeudenmukaista, siis! Niin, kansalaiset, menkäähän kiltisti maksamaan veronne!

Progressiivinen verotusMuokkaa

Progressiivista veroa eli ns. proge-veroa peritään progressiivista rockia soittavilta yhtyeiltä. Vero määräytyy suoraan kitarasoolojen ajallisen keston mukaisesti. Se peritään levymyynnin ja kappaleen radiosoiton tuottamista tuloista. Esimerkiksi minuutin soolosta aiheutuu 23,5% vero. Vastaavasti 10 minuutin soolosta peritty vero on 89% tuotosta. Kiistellyn proge-veron ajoivat läpi ns. uuden aallon kannattajat 70- ja 80-luvun taitteessa. Eniten proge-veroa Suomessa maksaa Tasavallan presidentti, kun taas maailman korkeinta veroa maksaa brittiläinen monarkki King Crimson.

Katso myösMuokkaa