Ville Niinistö

Ville Niinistö ja pelin politiikka.

Ville Matti Niinistö (s. 30. heinäkuuta 1976) on turkulainen poliittinen broileri, opportunisti, Virheiden selittelynjohtaja (2011–2017) ja Sauli Niinistön veljenpoika. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 ja puolueensa eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuodesta 2009 vuoteen 2011. Harva tosin muistaa tai on varma, minkä puolueen. Niinistön toiminnan ympäripyöreyden, hajuttomuuden ja mitäänsanomattomuuden ansiosta veikkaukset ovat lennelleet Kokoomuksesta Vasemmistoliittoon ja Muutos 2011 -pilapuolueeseen. Selventääkseen tilannetta Niinistö identifioitui Vihreiden puheenjohtajaehdokkaaksi puolueen kärsittyä tappion kevään 2011 eduskuntavaaleissa. Joten ilmeisesti se on sitten vihreä.

Asia varmistui, kun Niinistö valittiin Vihreiden puheenjohtajaksi kesäkuussa 2011. Hän totesi, että Vihreät tarvitsivat uutta alkua edeltäjänsä Anni Sinnemäen tappiollisen puheenjohtajuuskauden jälkeen. Samaan hengenvetoon Niinistö totesi olevansa joka asiasta tasan samoilla linjoilla Sinnemäen kanssa. Kohti uusia voittoja.

Ympäristöministerin toimessa ollessaan Niinistö aikoi pitää tarmokkaasti esillä Vihreiden tavoitteita monilla käytännön tavoilla, pääasiallisesti kuitenkin hän pitäytyi myrkynvihreän solmion käytössä. Niinistö tuli myös kuuluisaksi ympäristöteollaan piilottaa ulkomailta tuotu auto verottajalta eduskuntatalon parkkihalliin. Helsingin Uutisten mukaan auto toimi hallissa ilmanpuhdistimena, se kun oli kerännyt päällensä jo huomattavan määrän ilman epäpuhtauksia. Valitettavasti tieto lopulta kantautui verottajan korviin, ja Niinistö joutui antamaan veronmaksajilta saamiansa rahoja takaisin verottajalle. Niinistö lupasi kostaa asian lisäämällä veroja yksityisautoilijoille ja rakentamalla Helsingin sisääntuloväylille 10 metriä korkeat muurit.

Niinistö puheistaan huolimatta osoittautui autourheilua harrastavaksi jäädessään kiinni ylinopeudesta perheensä kanssa lähellä Turkua vuonna 2013. Niinistö oli pahoillaan tälläisestä ilmakehän saastuttamisesta, mutta samaan hengenvetoon huomautti että auto oli vuokrattu.

Niinistö johdatti puolueensa historian suurimpaan kuntavaalivoittoon keväällä 2017 lupaamalla kansalaisille enemmän ilmaista kivaa kuin persut ja vassarit yhteensä. Niinistö huomautti että populismilla ei vaalivoiton kanssa ollut mitään tekemistä ja tirskuen poistui takavasemmalle halaamaan Emma Karia.

Niinistö itse on maininnut vihreytensä vaikuttimeksi puolueen huolen sekä vastuun koko ekologisesta kokonaisuudesta, toisten tuottamista hiilidioksidipäästöistä ja kehäykkösen ulkopuolisen metsän raivaamisesta asuinkäyttöön. Niinistön oma suosikkilohko elonkehästä on selkärangattomat. Hänen merkittävin poliittinen avauksensa on uskottavuuden boostaaminen parran kasvattamisella. Niinistö kannattaa partojen ei-kaupallista kotikasvatusta.

edeltäjä:
Paula Lehtomäki
Suomen ympäristöministeri
20112014
seuraaja:
Sanni Grahn-Laasonen
edeltäjä:
Anni Sinnemäki
Vihreän liiton puheenjohtaja
20112017
seuraaja:
Touko Aalto
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.