Vuohi
King goat.jpg
Perusyksilö.
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Eläinkunta animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset chordata
Alajakso: Ihmisvihaajat genocidera
Luokka: Hyödylliset nisäkkäät lepimammalia
Lahko: lentävät vuohet capra


Vuohet ovat nisäkkäisiin kuuluva eläinlaji, joka harrastaa ajankulukseen vittuilua, purkkien syöntiä sekä lähiympäristöön kohdistuvaa terrorismia.

Onko niitä pakko olla?Muokkaa

Vuohien alkuperä on tuskin ehkä luultavasti[1] eräs saari tyynellä valtamerellä.

Miten he ovat sieltä päässeet pois, on edelleen mysteeri ja vähinkäänkin epävarmaa suttuhöttöä. Eräs eniten kannatetuista oletuksista on se, että vuohet alkoivat päteä toisilleen liikaa kelluvassa helvetissään, jolloin yksi niistä sai yksin ykinkertaisuudessaan yksinkertaisesti kerran tarpeekseen ja opetteli lentämään pois. (Vaihtoehdot olivat saarella tasan lentää tai uida, ja Hikipedian selvitystyön mukaan vuohi on niin laiska, että jos sen heittää veteen, niin se hukkuu. Sama onnistuu tosin ilman autuota saartakin, sillä vuohi saattaa nukahtaa kesken vesikulauksen nielaisemisen ja hukkua sitenkin.)

Toisin kuin lehmät , vuohet eivät omaa lentokykyä luonnostaan, vaan yksi tarpeeksi lähellä olevista muista vuohista alkaa yleenspä päteä siitä, miten se osaa lentää niin ja näin ja noin. Sen jälkeen paskanjauhantaa kuunnellu vuohi yleensä hermostuu ja saa vuohelle harvinaisen halun pelkän puhumisen sijaan tehdä jotakin. Näin se opettelee lentämään ja sitten alkaa päteä seuraavalle vuohelle.


”Missä tahansa muussa yhteydessä kutsuisin tätä eläimillä esiintyväksi kulttuurihistoriaksi, mutta kun kyseessä on vuohi, eikä kukaan saatana jaksaisi kuunnella sitä, mitä siitä seuraa jos vouhta menet kehumaan yhtään mistään...”

~ Helsingin yliopiston nimeään pimittävä tutkija
 
Kuka väitti etteivät vuohet pystyisi lentämään?

Mitä vuohi sitten tekee?Muokkaa

Vuohet harrastavat Mehun juontia päivittäin (vuohilla on paljon harrastuksia, koska ne laskevat jokaisen suorittamansa mehunjuonnin omaksi harrastuksekseen. Samasta syystä vuohet kuvittelevat kuntoilevansa paljon). Samalla vuohet yrittävät rikkoa Kola-Ollin ennätystä, usein omenamehulla mutta joskus myös mustikka- tai viinimarjamehulla. Täysikasvuiset yksilöt tajuavat ennätyksen lyömisen turhuuden ja siirtyvät muihin harrastuksiin.

Vuohet syövät vain metallipurkkeja Lähde?.

RituaalitMuokkaa

Vuohet omaavat monia Vuohellisuskontorituaaleja. Yksi näistä on syötyjen purkkien paskominen ja uudelleensyönti. (Vuohien ruokavaliolla ei paljon muuhun sitten pystykään.)

Ritualistinen kusetusMuokkaa

Todella karvaiset turkkilaiset joutuvat suorittamaan viikottain vuohien rituaaleja, ja he joutuvat maksamaan siitä poskettomia kertakorvauksia, ja jos rituaali kestää yli viisitoista minuuttia, korvaustarve uusiutuu. Maksamattomista rituaaleista on rangaistuksena käden irti leikkaaminen ja seksi turkkilaisen naisen kanssa.

Pitkän selvitystyön jälkeen Hikipedia sai selville, että only in America. Vuohet voittivat vuonna 1995 oikeusjutun ”Vuohet vastaan turkkilaiset” perustein:

 • Turkkilaiset rikkovat tekijänoikeuksia olemalla yhtä karvaisia kuin vuohet
 • He käyttävät vuohenlihaa ruuissaan
 • Kuinka monta vuohta Turkin entisaikoina on uhrattu jumalille, joita ei enää edes pidetä tosina?
 • Sun mutsis[2]

Historiaan hävinneet rituaalitMuokkaa

Mursut ovat harvoin pyyhkineet hampaansa vuohien Kiveksiin[3].

VittuiluMuokkaa

Vuohien pahin ominaisuus jo muutenkin kamalassa kokonaisuudessa on niiden vittuilu. On tehty kokeita, joissa on huomattu, että maaseudulla ja metsissä et voi tehdä mitään työtä, edes pihatyötä omalla tontilla, yli viittä minuuttia. Siinä ajassa ensimmäinen vuohi harhailee metsästä (tässä tapauksessa metsäksi riittä mitkä tahansa kaksi varpua tarpeeksi lähekkäin) ja alkaa vittuilla tekemisistäsi. Vuohi tietenkin määkii, ettei hän mitään vittuile vaan kommentoi tai neuvoo. Vittuilua se on. Pelkkää vittuilua.

Koska vuohien vittuilun oletetaan jotenkin liittyvän niiden rauhasten vaivoihin sekä särkeviin hampaisiin, oli vuohella hampaita tai ei, niin vuohien vittuilulle ei mahda paljon mitään. Ainut keino on lopettaa vuohi ennen, tai luultavammin kesken vittuilun. Usein henkilö päätyy sen sijaan tuskallisessa raivossaan ampumaan joko itseään tai läheisiään, mistä syystä vuohen vittuilu jatkuu jatkumistaan.

Tuskalliset yritykset suitsia tätä vittuilua ovat olleet pettymyksiä, sillä yleensä yksikään tutkija ei kestä yli kymmentä minuuttia vuohen seurassa ampumatta sitä tai itseään.

TerrorismiMuokkaa

Vuohet ovat vittumaisia terroristeja. Yleensä vuohen syyt terrorismille, jos niitä vuohta hakkaamalla vaatii ulos sen hampaita hikoilevasta suusta, ovat oma pahoinvointi sekä ylpeys. Vuohilla ei olisi mitään ylpeyden aiheita, mutta se ei kuulemma estä heitä olemasta ylpeitä. Kaikki muut ovat vuohien mielestä lampaita, joten he itse ovat siten ylpeitä vuoheudestaan. Paikalliseen, usein ekologiseen terrorismiin kuuluvat:

 • Paskanpuhuminen toisen tontille
 • Paskanpuhuminen tiemaille
 • Paskan puhuminen omalle tontille ennen kuin kutsuu vieraita
 • Paskan puhuminen naapurissa niin, ettei vastapäiselle naapurille riitä lannoitetta
 • Vanheneminen toisten olohuoneissa
 • Vanheneminen toisten keittiöissä
 • Vanheneminen toisten pihamailla
 • Vanheneminen vieressä sängyssä
 • Lemmikkien myrkyttäminen ja ampuminen
 • Hyvällä säällä säästä valittaminen
 • Omien työnteon sankaritarinoiden paisuttaminen
  • Milloin vuohi mitään muuta tekee kuin mässyttää suullaan?
 • Periksiantamattomuutensa kuvaileminen
  • Pässinpäisyyttä se on
 • Sorkkiensa saappaisiin ahtaminen
 • Paha haju pesemättömyyden ja likaisten karvojen takia
 • Karvaaminen, paitsi jos ne pelaavat jääkiekkoa
 • Paikallaan seisoskeleminen kaiken muun tiellä

VanhuusMuokkaa

 
VUOHI! Hus!

Vuohet vanhenavat kun täyttävät 12 vuotta silloin he kuluttavat loppuaikansa Minecraftia pelaillen. Vanhat vuohet eivät enään syö metallipurkkeja, vaan ovat vaihtaneet muovipurkkeihin.

Kamalaa vuohien vanhenemisessa on se, että he alkavat silloin vittuilla kahta kauheammin.

Kaikkein kamalinta on se, että jonkin sairaalloisen eliökunnan luonnonlakeja koskevan ohilyönnin takia vuohet syntyvät suoraan 12 vuotta vanhoina ja vanhenevat noin 12 vuoden edestä joka vuosi.

KuolemaMuokkaa

Vuohet kuolevat yleensä menemällä hukuttamaan itsensä läheisimpään uimahalliin missä karkkia myydään halvalla.

Kaikkien kannalta olisi mukavaa, jos tämä tilanne olisi jo tapahtunut yhtä monta kertaa, kuin on vuohiakin. On tehty ikävä havainto, että vuohet ovat liian laiskoja jopa kuolemaan. He kyllä manaavat alati huonoa kuntoaan ja lupaavat kuolla heti huomenna tai vaikka jo tänään, mutta ne kusipäät eivät vaan saa paskanjauhamistaan muuttumaan kullaksi. Jotkut tutkijat epäilevät, että ehkä uimahalliin hukkuneet vuohet onkin houkuteltu altaaseen ja ettei tämä ole vuohien tavanomainen ritualistinen vanhuuden päivien päättäminen. Yksikään tutkija ei ole jaksanut katsella saatika kuunnella ainuttakaan vuohta edes niin kauan, että he olisivat saaneet näitä vapaaehtoisesti houkuteltua uimahalleihin. (Muutama vuohi menetettiin ”tutkimuksissa joskus sattuvissa ikävissä laskentavirheissä”.)

TriviaaMuokkaa

Tiesitkö, että...
Vuohenlihaa käytetään myös kebapin valmistukseen


  Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.

ViitteetMuokkaa

 1. Hikipedian palkkaama tutkija ei jaksanut alkaa tosissaan tutkia näin vähäpätöistä asiaa. Oli helpompaa vaan päättää, että näin asia on ja rukata tutkimustulokset sen mukaan
 2. Tämän perustelun tuomari hylkäsi pelkkänä vittuiluna, mutta otti huomioon vuohen kommentin esittäjänä ja antoi sen siksi anteeksi
 3. Tässä kohtaa artikkeliin tutustuva pidättelee oksennusta ja miettii: onko se sitten ollut joskus aikaisemmin normaalia arkipäivää, ja miten pakottava tarve on tuollaisen teon kertaakaan aiheuttanut?

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 • Sun mutsis
 • Säilyketehtaan takapiha