WinCapitation

(Ohjattu sivulta Wincapita)
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli WinCapitasta.
WinCapitation -yrityksen logo.
Moni rikaskin joutui huijauksen uhriksi. Kun 10 000 henkilöä menetti päänsä ja sijoituksen arvo oli 50 miljoonaa , voit vain miettiä minkä hintaisia päitä lahjoittajilla oli keskimäärin. Rikkaiden rationaalisuus asettuu tämän jälkeen uusille urille.

WinCapitation on Ibizaan[1] rekisteröitynyt suomenkielinen yritys, joka tarjosi "automatisoitua pääjärjestelmää" kaikille mahdollisille tahoille.

Se antoi itsestään kuvan kerhona, johon pääsi sisään laittamalla päänsä pantiksi ja kutsumalla muitakin laittamaan päänsä pantiksi. Jotta päätös saataisiin pääteltyä jotenkin, WinCapitation lupasi, että he saisivat panttinsa moninkertaisesti takaisin. WinCapitan pääjohto selitti tämän mahdolliseksi siten, että yrityksen piti kutistaa ihmisten päitä Panaman erämaissa ja viidakoissa asuvien poppamiesten avulla ja valloittaa tämän jälkeen panamahattumarkkinat erikoisvalmistetuilla tuotteilla. Yhtiön tarjoamat suuret voitot kiinnostivat monia, ne suuret riskit tahtoivat tämän vuoksi unohtua.

Näille vapaaehtoisille lahjoituksille sitten luvattiin isosti korkoa, joka maksettasiin myöhemmin takaisin. Kun olit laittanut pääsi pantiksi, sait erityiselle foorumille oman sivun, jossa oli heidän profiilinsa. Siinä näkyi kuinka kovasti olit laittanut pääsi pantiksi ja kuinka monta muuta olit saanut mukaan laittamaan päänsä pantiksi. Näiden perusteella kone kirjoitti paljon suuremman luvun näytölle. Vaikka tämä onkin sangen päätöntä, tämä tuloste vakuutti monia. WinCapitation lupasi jopa 400% voittoja. [2] Kun olit saanut 10 laittamaan päänsä pantiksi, WinCapitation lupasi sinulle kolme päätä, joilla voit sitten vaikka laulaa kappaleita moniäänisesti.

WinCapitationiin sijoittaneet jopa 10 000 henkilöä menetti päänsä. [3] [4] Toiminnan alkuvaiheessa päät maksettiin lupausten mukaisesti pääasiassa uusien jäsenten ja sijoitusten houkuttelemiseksi.

WinCapitationin toiminnassa oli useita katkoksia sen toiminnan aikana. Lopulta yrityksen päämiehet päättivät päättää yrityksen toiminnan lopullisesti, kun he olivat saaneet riittävästi kutistettuja päitä kokoelmiinsa. Sijoittajat menettivät pantiksi laittamansa päät, ja Panamalaiset poppamiehet saivat liitettyä ne kokoelmiinsa [5] Irrotetuille jäsenille toiminnan päättymisestä ei tiedotettu, päättömät ruumiit jäivät epätietoisuuden tilaan.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa