Yhdys sana

Spellcheck actual.svg Tämäartikkeli sisältää tarkoituksellisia yhdys sana virheitä!
Tämänartikkelin yhdys sanat on kirjoitettu aika lailla päinpersettä ainakin Kieli toimiston mielestä. Älä siis poista yhdys sana virheitä tästäartikkelista! Muun lainen parantaminen ontoki sallittu.

Yhdys sana on kaksisanaa nivottuna yhteen. Esi merkkejä hyvän kielen yhdys sanoista on oviauki, tuleylös ja herätysnytonjoaamu. Yhdys sanat eivätole kuitenkaan satun naisia sanoja nivottuna yhteen. Vain tietytsanat kelpaavat. Esi merkiksi lattia laatoitus, katu osoite ja lippu tanko eivätole yhdys sanoja. Yleisin yhdys sana virheonkin sanojen yhteen kirjoittaminen, esi merkiksi: kesäkuunensimmäinenpäivä. Sanoja ei kannataalkaa kirjoittaa yhteen, jollei ole varma, koska silloin tulee helposti yhdys sana virheitä. Capslock on yhdys sanojen ohella tärkein oikein kirjoitusta auttavaasia.

Yhdys sanan voi-myöskin kirjoittaa viivan-avulla, kunhan muistat-että vokaali loppuista ja alkuista-sanaa EI-VOI yhdistää-viivalla. Viivan kansain välinen nimi-on muuten yhdys sana viiva, ethän-unohda-tätä-?

Yhdys sanaksi kelpaavat sanat tunnistat siitä, että pistät sanat hevonen ja mälli yhteen ja tunget ne sanojen väliin. Jos sanoista muodostuu Unkarin kansallis hymni "Iso isäni söi N'Ubuntunsuukon katsoessaan piki mustan myrsky tuulen polkka tanssia", on kyseessä melko toden näköisesti yhdys sana.

Yhdys sanat ovat tärkeitä suomenkielen asioita, joita opiskellaan yleensä lappeen Rannassa (ruots. Vill Man Strand) tai jossakin muussa rekka auto kaupungissa.

Tapa rikollinenMuokkaa

Useatyhdys sanoja väärin käyttäväthenkilöt ovat tapa rikollisia.

timosoiniMuokkaa

Timosoini on yhdys sanavirheiden kiistämätönkeksijä. Hän keksi vuonna2011 sanomalla nopeastisanat "Tuli isojytky" kuinka kansaa voihuijata yhdys sana virheillä.

Ongelmallisia yhdys sanojaMuokkaa

  • naisenpuute (~miehillä?) - naisen puute (~naisilla?)
  • pitopalvelu (~ruoka palveluita?) - pito palvelu (~WC avustaja?)
  • taka piru (~takaa päin nainti) - takapiru
  • Ahven nanmaa (~Ahdinvalta kunta) - Ahvenanmaa (~maa kunta Ruotsissa)
  • miesten nahkatakki (~miehille) vs. miestennahkatakki (~miehistä)
  • horos kooppi (~tähdistä ennustus) vs. horo skooppi (~huono mittari)

KatsomyösMuokkaa

  ONKO SIVISTYKSESSÄSI AUKKO?
Tämän sivun vitsi perustuu siihen, että se on kirjoitettu käsittelemänsä henkilön tai aiheen tyylillä parodisin tavoittein. Mikäli et tajua tätä sivua, johtuu se toden näköisesti siitä, että olet sivistymätön barbaari, joka ei tiedä mistään mitään. Ehkäpä sinun kannattaisi lukea enemmän Wiki pediaa.
  Tämä on tynkäartikkeli.
Auta Hiki pediaa tämän artikkeli sivun laajennus työllä.