Ystävyys

Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi.

”Luottamus ystäviin, on ystävyyttä.”

~Agapio Racing Team
"BÄÄ! BÄÄ!" sanoo lammas
Sheep-thumb.jpg
Katsele näitä telkkarista samalla kun liskot
pullottavat järvet ja sammuttavat auringon.

Ystävyys ja Rakkaus
Vapaus ja Urheus
Usko, Toivo ja Salatut elämät

Ystävyys on ihmisten välisessä sosiaalisessa kanssakäymisessä esiintyvää ilmiötä kuvaava sana, jonka taakse nämä ensimmäisenä apinalajina housut jalkaansa vetäneet retkut verhoavat yrityksensä itse hyötyä toisista ihmisistä (ystävistä) mahdollisimman runsaasti polkien siinä sivussa kaikkien ystäväpiiriinsä kuulumattomien näpeille mahdollisimman tehokkaasti. Ystävyyden kanssa vahvan kontrastin muodostaa altruismi, jossa henkilö yrittää saada mahdollisimman paljon hyvää aikaan kokonaismääräisesti, kohteesta riippumatta. Koska altruistiset henkilöt auttavat kaikkia tasapuolisesti henkilöstä riippumatta, altruistisiksi luetuilla henkilöillä (esim. Dalai Lama, Äiti Teresa ja Mozi) ei ole ystäviä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että nämä 'ystävät' eivät hyötyisi mitään heidän kanssaan hengaamisesta.

Ystävyyden iskostaminen lapsiin alkaa varhain ja jo hiekkalaatikolta saakka homman nimi on selvä: se jolla on kovimmat lelut saa kovimmat kaverit. Ilman leluja laatikolle saapuvan tenavan taival on Hobbesia lainaten "yksinäinen, köyhä, ruokoton, eläimellinen ja lyhyt". On tietenkin myös mahdollista, että lelullinen tarjoaa leluttomalle välineitään jonkinlaista sopimusta vastaan, tajusipa leluton tätä kauppaa tai ei. Esimerkiksi 'pyyteettömällä ystävyydenosoituksella' lelullinen lunastaa leluttoman ikuisen kiitollisuudenvelan ja uskollisuuden.

Ystävyyden voi tiivistää yhteen lauseeseen: "Teemme joukkovoimalla mitä haluamme". Anarkismi onkin erityislaatuisen ystävyyttä edustava ideologia. Mikäs sen parempaa aktiviteettia ystävien kesken kuin hyökätä yhdessä moottoripyörien selästä lähikyliin ruuan ja veden toivossa. Siinä sitä sitten ollaan, toverellisesti ajellassa ketjukuulat viuhuen ja violetti irokeesi päänahan arpia kutitellen, ystäviä.

Katso myösMuokkaa

  Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
  Tämä tynkä on artikkeli. Voit muokata artikkelia muokkaamalla artikkelia.
Harkitse myös, voisiko tämän tynkämallineen vaihtaa johonkin huumoroituneista tynkämallineista.